Interviu despre Sigiliul ecologic HiPP

Tendința către produsele ecologice este în plină expansiune. Dar produsele alimentare ecologice sunt cu adevărat o garanție a alimentației sănătoase? De la ciocolată până la cipsuri - în prezent, totul poate fi numit produs organic dacă îndeplinește cerințele legale.

Prof. Dr. Claus Hipp a influențat agricultura ecologică din Germania ca nimeni altcineva. Ar dori să vă explice care este diferența dintre produsele ecologice standard și calitatea ecologică HiPP mai detaliat.

Aveți propriul Sigiliu ecologic. De ce?

C. Hipp: În primul rând, provine dintr-o tradiție de lungă durată. Am început să ne ocupăm de agricultura ecologică de mai bine de 50 de ani în urmă. Pe atunci, agricultura ecologică nu era un subiect important. Am mers împotriva curentului și am promovat agricultura ecologică cu o convingere absolută. Astfel, am stabilit standarde noi în ceea ce privește calitatea produselor alimentare pentru bebeluși. Aceste politici de calitate sunt luate în considerare la alegerea solului, plantare și prelucrare, și se aplică la fiecare borcan ecologic HiPP.

Dar Sigla ecologică UE reprezintă și ea calitate, nu-i așa?

C. Hipp: Desigur. Regulamentul UE privind agricultura ecologică este un lucru bun. Acesta interzice utilizarea spray-urilor și îngrășămintelor chimice și sintetice, a ingineriei genetice în plante, culorilor și conservanților, aromatizanților și potențatorilor de arome.

Atunci este necesar să folosiți un Sigiliu ecologic separat?

C. Hipp: Absolut. Sigla ecologică standard este bună și importantă. Totuși aceasta nu acoperă testarea calității produselor ecologice după ce au crescut. Poluanții din aer, din sol sau din câmpurile învecinate încă mai pot contamina fructele, legumele sau cerealele care au fost plantate. Astfel, dispozițiile privind alimentele pentru bebeluși admit prezența unei cantități foarte mici de pesticide în alimentele pentru bebeluși. Nu este cazul HiPP. Ne străduim să admitem valori mult mai mici decât prevede legea: aceasta înseamnă că nu admitem aceste reziduuri și astfel efectuăm teste de calitate complete la cel mai înalt nivel tehnologic. Doar produsele organice perfecte sunt îmbuteliate în borcane și poartă Sigiliul nostru ecologic.

Sigiliul ecologic HiPP reprezintă cel mai înalt standard de puritate. Cum este încă posibil să se realizeze acest lucru astăzi?

C. Hipp: În primul rând, luăm probe de sol pentru a stabili dacă un anumit câmp este eligibil în primul rând. Am contractat deja în exclusivitate cele mai potrivite zone de cultivare pentru diferite tipuri de legume ale noastre în urmă cu mulți ani. De-a lungul deceniilor am obținut cunoștințe bune despre rotația culturilor. De asemenea, sprijinim agricultorii ecologici în timpul cultivării și lucrăm cu ei îndeaproape. Mai târziu, la livrare, acceptăm doar acele produse, care îndeplinesc cerințele stricte de puritate HiPP conform testelor noastre de laborator.

Cât de departe merge controlul dvs. al substanțelor dăunătoare?

C. Hipp: Testăm peste 1000 de substanțe nocive, ceea ce este mult mai mult decât prevede legea. Ceea ce cumpărați în borcanele noastre a trecut până la 260 de teste. Cu siguranță suntem mai stricți decât prevede legea. Cu tehnologia noastră sensibilă de măsurare am putea depista și un bob de sare într-un bazin de 25 m. HiPP a impus voluntar limite extrem de stricte în ceea ce privește toate substanțele nocive și impuritățile cunoscute în prezent. Cu toate acestea, o contribuție valoroasă la puritate o aduc, bineînțeles, și agricultorii ecologici: cunosc poziția noastră fără compromis de mai multe decenii. Ne-am angajat împreună să oferim cea mai înaltă calitate. Și chiar de la început.