Informații importante pe scurt
Contactul delicat cu pielea este aproape esențial pentru bebeluși. Masajul bebelușului este o modalitate deosebit de plăcută pentru mamă de a menține contactul cu copilul său și de a-l face pe acesta să se simtă în siguranță.
Masajul regulat al bebelușului
- Promovează dezvoltarea celulelor nervoase și a abilităților motorii.
- Are un efect relaxant și de calmare
- Poate întări legătura emoțională a copilului cu mama și tatăl
Sfaturile noastre
- Camera în care se face masajul să fie caldă și confortabilă
- Evitați presiunea timpului sau stresul, starea dumneavoastră de nervozitate fiind de cele mai multe ori transferată copilului
- Utilizați o păturică moale sau prosoape moi pentru a-l așeza pe copil pe acestea
- Chiar și în cazul masajului regulat, momentul potrivit nu va fi mereu în același moment al zilei. Copilul ar trebui să fie treaz și să nu fie prea obosit. Masajul ar trebui evitat imediat după masă sau dacă copilul este bolnav.
- Mâinile dumneavoastră ar trebui să fie calde și unghiile ar trebui să fie netede. Nu purtați bijuterii care ar putea fi neplăcute pentru copil.
- Utilizați un ulei natural pentru bebeluși de calitate înaltă, cum este HiPP Ulei pentru bebeluși pentru un masaj grijuliu și relaxant.
Masajul nedorit?
Înainte de fiecare masaj ar trebui să observați în ce stare se află copilul. Dacă copilul dă agitat din mânuțe și piciorușe, probabil nu este un moment potrivit. Dacă copilul plânge în timpul masajului, încercați să-l liniștiți și mai încercați din nou, odată ce s-a calmat. Dacă copilul este în continuare neliniștit, amânați masajul pentru o altă dată.