Consumul suficient de lichide în timpul sarcinii
În această perioadă organismul are nevoie de un supliment de lichide
Ce ar trebui să excluzi?
Sucurile proaspat stoarse la restaurante, baruri sau in diverse gospodarii nu au cum sa fie pasteurizate ca sa te fereasca de bacterii precum salmonella sau E. coli. In unele supermarketuri se vand sucuri proaspat stoarse in sticlute de plastic. Aceeasi problema, gravidele trebuie sa le evite si sa consume doar sucurile pasteurizate cum sunt cele in cutii si pe care scrie 100% fruct (macar sa te alegi cu ceva mai sanatos, nu cu 50% apa si zahar si restul pulpa de fructe si coloranti).
Chiar și atunci cînd nu vreai să bei este necesar să te impui să consumi lichide
In timpul sarcinii, o femeie are nevoie de un consum de apa mult mai mare, din cauza caloriilor in plus pe care le consuma si a sangelui suplimentar pe care il produce. Apa reprezinta, totodata, 45% din substantele nutritive de care are nevoie organismul unei femei insarcinate si al copilul sau. Acest lichid ajuta, de asemenea, si la crearea pernelor de lichid amniotic care inconjoara fatul.
Beneficiile apei in sarcina-Apa este un elixir miraculos pentru femeile insarcinate si le ajuta pe acestea sa scape sau sa atenuze multitudinea de efecte care ii creeaza disconfort. Consumul de apa optim pentru o femeie insarcinata o ajuta sa treaca mai usor peste unele dintre cele mai comune probleme, precum arsurile la stomac, greata, crampele uterine, constipatia, hemorozii sau infectiile vezicii urinare.
Desi pare ciudat, cu cat o femeie gravida bea mai multa apa, cu atat ea va retine mai putina in corp si astfel ea va scapa de degetele si gleznele prea umflate. Doza optima de apa pe care ar trebui sa o consume o femeie gravida este 8-12 pahare pe zi. Apa potabila este cel mai bun mod de a satisface toate nevoile de fluide ale corpului. Cu toate acestea, o femeie insarcinata are nevoie si de alte surse alimentare lichide, precum sucurile naturale de fructe, legumele, laptele sau supele. De evitat sunt insa ceaiurile, cafeaua sau sucurile acidulate, care au un efect invers fata de hidratarea corpului. Acestea contin sodiu si cofeina, substante ce au un efect diuretic puternic si poate duce rapid la deshidratare.